Brug af Makerspace i undervisningen

Folkeskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Fredericia Kommune har mulighed for at låne MakerSpace mandag - torsdag i tidsrummet 8:30 - 14:00. Det koster ikke noget at låne MakerSpace og få hjælp til udarbejdelsen af et undervisningsforløb. Man er som underviser selv en aktiv del af udarbejdelsen og afholdelsen af et undervisningsforløb.

 

MakerSpace giver unik mulighed for at undervise elever og studerende i designtænkning, digital fabrikation og innovation samt øve kritisk tænkning, kommunikation, samarbejde og kompleks problemløsning. Centrale kompetencer i det 21. århundrede.

 

Målet med brugen af MakerSpace er, at elever og studerende bliver kreative medskabere af viden - og ikke bare forbrugere - gennem designtænkning, programmering og digital fabrikation. Digital dannelse, teknologiforståelse og '21st century skills' er nøgleord.

 

Ønsker du at afholde et forløb i MakerSpace, så send en forespørgsel via vores bookingside.

Udarbejd et undervisningsforløb

Man har som underviser selv ansvaret for undervisningsforløbet i MakerSpace. MakerSpace-personalet vil støtte med pædagogisk/didaktisk sparring i udarbejdelsen af forløbet og bistå med afholdelsen i samarbejde med underviseren.

 

Opbygningen af et undervisningsforløb i MakerSpace kan med fordel tage udgangspunkt i Designcirklen (af CAVI, Aarhus Universitet), som er en systematisk og handlingsorienteret måde at designe kreative processer og løse komplekse problemstillinger.

 

Designcirklen

 

Få en uddybning af designcirklen og inspiration til forskellige undervisningsforløb på FabLab@School.dk's hjemmeside, som du kan besøge her.

 

Transport til MakerSpace

Bybus 1 holder ved stoppestedet Øster Voldgade v. Jyllandsgade udenfor Bülows Kaserne. Se køreplan for Bybus 1 HER

 

Bybus 1 mod Lundingsvej via Sundhedshuset ankommer til stoppestedet ved Bülows Kaserne kl. 7:31, 8:01, 8:31, 9:01, osv.

 

Bybus 1 mod Banegården via Sundhedshuset ankommer til stoppestedet ved Bülows Kaserne kl. 7:42, 8:12, 8:42, 9:12, osv.

 

Bybus 1 oversigtskort

Undervisningsfaciliteter

Præsentationer

Gruppearbejde

Træværksted

Billedgalleri