FOR SKOLER

Brug af Makerspace i undervisningen

Bülows MakerSpace giver unik mulighed for at undervise elever og studerende i designtænkning, digital fabrikation og innovation samt øve kritisk tænkning, kommunikation, samarbejde og kompleks problemløsning. Centrale kompetencer i det 21. århundrede.

 

Målet med brugen af MakerSpace er, at elever og studerende bliver kreative medskabere af viden - og ikke bare forbrugere - gennem designtænkning, programmering og digital fabrikation. Digital dannelse, teknologiforståelse og '21st century skills' er nøgleord.

 

Folkeskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Fredericia Kommune har mulighed for at låne MakerSpace mandag - torsdag i tidsrummet 8:30 - 14:00.

 

Ønsker du at benytte MakerSpace i din undervisning? Så kontakt os her.

Udarbejd et undervisningsforløb

Opbygningen af et undervisningsforløb i MakerSpace kan med fordel tage udgangspunkt i Designcirklen (af CAVI, Aarhus Universitet), som er en systematisk og handlingsorienteret måde at designe kreative processer og løse komplekse problemstillinger.

 

Få en uddybning af designcirklen og inspiration til forskellige undervisningsforløb på FabLab@School.dk's hjemmeside, som du kan besøge her.

 

Man har som underviser selv ansvaret for udarbejdelsen og afholdelsen af undervisningsforløbet. MakerSpace-personalet vil bistå med pædagogisk/didaktisk sparring og oplæring i brugen af maskinerne i værkstedet og vil også kunne engageres til at afholde forløbet i samarbejde med underviseren.

Oplæring i teknologier og workshops

Alle uddannelsessteder har mulighed for at få en introduktion til MakerSpace og teknologierne. Vi tilbyder derudover løbende forskellige workshops. Følg med på vores facebookside for at holde dig opdateret.

 

Lige nu tilbyder vi følgende:

  • 3D design for begyndere  Mellemtrin/Udskoling | Matematik og Naturfag | 2 timer
Undervisningsfaciliteter

Præsentationer

Gruppearbejde

Træværksted

Billedgalleri