Foliecuttere

Hvad er en foliecutter?

En foliecutter skærer fremfor at tegne f.eks. figurer, mønstre eller bogstaver ud af selvklæbende vinyl eller tekstilfolie, som derefter kan trykkes på skilte, vinduer eller tøj.

 

I MakerSpace har vi en GCC EX-24 skæreplotter, som skærer i vinyl-, tekstil-, kobberfolie, mm. og har en skærebredde på 60 cm.

 

Derudover har vi to Brother Scan'N'cut skæremaskiner, som eksempelvis kan scanne håndlavede tegninger, udklip fra magasiner og fotos og skære det ud i papir, stof, læder, vinyl og meget andet.

Hvordan bruger jeg skærerplotteren?

  1. Du opretter et design i et vektorbaseret program, f.eks. Adobe Illustrator, CorelDRAW eller Inkskape (Gratis)
  2. Lav dit design
  3. Eksporter designet som en svg. eller lignende fil-format eller gem det som en pdf. på en USB
  4. Overfør filen til skæreplotterens skæreprogram GreatCut på MakerSpace-computeren
  5. Vælg et materiale og læg det i skæreplotteren

Hvis du vil have trykt dit design på tøj, skal du varmepressen, som benyttes til at overføre folie på tekstil ved at smelte det. HUSK at spejlvende dit design i dit vektorbaserede program inden det overføres til tekstil.

Materialer

MakerSpace har indkøbt forskellige typer folie til både skilte / vinduer og tekstil, som besøgende kan købe. Betaling foregår via mobilepay i MakerSpace.

 

Skiltefolien Oracal 651 er en blank selvklæbende folie, som med en holdbarhed på op til 5 år er god til udendørs projekter. Mest velegnet monteret på plane flader.

 

Tekstilfolie Chemica Firstmark er en øko-certificeret elastisk folie, som kan overføres gennem varmepressen på polyester, bomuld eller lignende fibre. Folien er testet for skadelige stoffer og er godkendt af internationale uafhængige Oeko-Tex institutter. Folien har en god holdbarhed i vask og er vaskbar op til 90°C. Tip: Vrangen ud ved vask forlænger holdbarheden.

Inspiration