Byg&Hyg: Et åbent skole-forløb for 6. årgang

Byg&Hyg er et obligatorisk forløb, som alle kommunale 6. klasser skal igennem. Projektet er et samarbejde med Fredericia Håndværkerforening og bakkes op af Business Fredericia. Målet er, at de unge får øjnene op for, at der er mange uddannelsesmuligheder efter folkeskolen, og at flere af dem overvejer en fremtid som faglært.

 

I Byg&Hyg skal eleverne prøve kræfter med forskellige fagdiscipliner som f.eks. tømrer, brolægger eller noget helt tredje. I løbet af dagen i MakerSpace har eleverne til opgave at udarbejde deres eget mødested. For at finde inspiration bliver eleverne inddelt i forskellige faggrupper (eks. brolægger, murer, tømrer, maler, elektriker, mv.) og sendt på tur ned i kanalbyen for at udvikle deres ideer.

 

Et mødested
En skabelon af et mødested i Byg&Hyg

Når eleverne vender tilbage til MakerSpace står en håndværker klar til en snak om hans fag. Der er forskellige faggrupper repræsenteret fra gang til gang. Grupperne designer herefter deres mødesteder ved hjælp af MakerSpace' teknologier og designprogrammer såsom TinkerCad, Inkscape og CoSpace.


Dagens forløb i BYG&HYG

Kl. 09:00: Velkommen til 6. klasse. Håndværker nr. 1 præsenterer sit fag
Kl. 10:00: Vi går samlet ned til byggepladsen
Kl. 11:00: Tilbage på Bülows MakerSpace igen (Frokost)
Kl. 11:20: Håndværker nr. 2 fortæller om sit fag
Kl. 12:00: Fem hold fordeles på fem arbejdsstationer i MakerSpace (Skift efter 35 min.)
Kl. 13.45: Fælles afslutning (Tak for i dag)