3d print

Hvad er en 3D printer?

En 3D printer fremstiller tredimensionelle objekter ved at påføre materiale lag på lag. Dette kaldes også en additiv produktionsform. 3D printere findes i forskellige typer, men den mest brugte og nemmeste er FDM-printere (Fused Deposition Modeling).

 

I Bülows MakerSpace har vi indkøbt en række FDM-printere, som bedst kan sammenlignes med en præcis limpistol. Når det ene lag er tørt, lægges der et nyt ovenpå. Denne proces gentages til objektet er færdigt. Til denne printertype tilføres printeren materiale via en rulle tråd som kaldes filament.

Hvordan kommer jeg i gang?

For at kunne starte et print, skal man have noget at printe: en STL-fil. Objektet kan man enten finde på nettet eller selv tegne. På nettet kan du finde god inspiration til dit eget design på bl.a. Thingiverse, Yeggi eller PrusaPrinters.

 

Ønsker du selv at tegne og designe dine 3D modeller, så anbefaler vi enten Tinkercad (Gratis) eller Fusion360. Vi er klar til at hjælpe dig med dine designs til Åbent Værksted.

 

Når du har en STL-fil, skal objektet slices. Her er det også muligt at se det færdige prints vægt. Du betaler for dit print inden det sættes i gang på en printer.

Materialer

MakerSpace har indkøbt forskellige typer filament (PLA og TPU) i flere farver, som besøgende kan købe. Man betaler via MobilePay i MakerSpace.

 

Vores 3D Printere

Prusa i3 MK3S

Max byggeområde: 250 x 210 x 210 mm

Filamenttykkelse: 1.75 mm

Lagtykkelse: 0.05 til 0.3 mm

 

Prusa Mini+

Max byggeområde: 180 x 180 x 180 mm

Filamenttykkelse: 1.75 mm

Lagtykkelse: 0.05 til 0.25 mm

Inspiration