Makerspace Science Fair

Henover januar og februar besøgte det mobile laboratorium og makerspace Explonauten alle distrikter i kommunen. Inden da var en række af distrikternes undervisere på 3-dages kursus og uddannet til Explonaut-ambassadører hos det nationale naturfagscenter ASTRA. MakerSpace læringsrådgivere var en del af pakken for besøget med laboratoriet, så ambassadørerne ikke stod alene med brugen på deres skole.

 

Det mobile laboratorium er en del af naturfags- og talentindsatsen på mellemtrinnet i Fredericia Kommune. Ved besøget af Explonauten skulle eleverne bl.a. igennem et spildevandsforløb, hvor de skulle tjekke sukkerindhold og undersøge insekter i forskellige væsker såsom spildevand, cola og cola light. Derudover programmerede og designede eleverne også nøgleringe på lasercutteren.

 

Explonautens rundtur til distrikterne afsluttedes med en talentuge for udvalgte elever fra skolerne, som fik lov til at nørde videre med teknologierne i Bülows Makerspace. Den sidste dag i talentugen udstillede eleverne deres kreationer til et velbesøgt MakerSpace Science Fair i teknologiværkstedet, hvor der også blev uddelt medaljer til deltagerne og konkurreret om, hvem der havde bygget det svævefly, der kunne tilbagelægge den længste distance i MakerSpace-garagen.