Computere

I disse måneder skal unge vælge deres næste skridt på uddannelsesvejen. I marts er der nemlig optagelsesfrister til ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. De lokale uddannelsesinstitutioner i Fredericia Kommune holder i den forbindelse virtuelle arrangementer.

 

”Vores uddannelsesinstitutioner har været kreative og fundet på andre gode løsninger, der giver de uddannelsessøgende mulighed for at høre mere om de forskellige uddannelser virtuelt. Det er selvfølgelig ikke helt det samme som uddannelsesmesserne og åbent hus-arrangementerne, men det er gode alternativer, som jeg er glad for, at vi kan tilbyde her i Fredericia” , siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

 

Klik her for at få et samlet overblik over uddannelsesstedernes virtuelle arrangementer.

 

På grund af situationen med COVID-19 har uddannelserne landet over været nødt til at ryste posen og tænke på nye måder at tiltrække de uddannelsessøgende. Helle Mølgaard Nielsen er uddannelsesvejleder på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia. Hun oplever, at de virtuelle møder og videoer fungerer godt i en tid, hvor man ikke kan mødes fysisk.

 

”De uddannelsessøgende er glade for at kunne undersøge uddannelserne hjemme fra sofaen – og måske sammen med forældrene. Det at kunne mødes virtuelt er helt sikkert en form, som vi vil tage med i vores overvejelser, når vi fremadrettet skal planlægge uddannelsesbesøg”, siger  Helle Mølgaard Nielsen, der også vurderer, at de virtuelle møder ikke kan erstatte de fysiske besøg:

”Karrierelæring handler om at opleve uddannelsen på egen krop, og det gør man fortsat bedst ved at komme ud og besøge vores faglokaler med højteknologiske dukker og snakke med elever og undervisere”.

Få et samlet overblik på StudiebyFredericia

I Fredericia Kommune samarbejder StudiebyFredericia, der er drevet af Fredericia Kommune med UU Fredericia og SKILLS 2021 om at fortælle om de forskellige arrangementer:

  • Fredericia Gymnasium har lavet en ny hjemmeside til nye elever i 2021
  • Social og Sundhedsskolen tilbyder en virtuel rundvisning og har lavet små videohilsner fra elever og undervisere
  • 10. Fredericia afholder virtuelt åbent hus
  • IBC Fredericia afholder online møder med interesserede unge
  • HTX EUC Lillebælt har lavet små videohilsner med introduktion til uddannelsen, linjefag og studielivet
  • University College Lillebælt (UCL) holder online åbent hus

Man kan også følge vores instagram studieby.fredericia og SKILLS Facebookside, der løbende poster nyheder og opslag, der præsenterer de enkelte uddannelsesinstitutioner.