Automationsteknologen Mikkel modtager innovationspris

Mikkel ved en ting eller to om programmering, automatisering og teknologi. Faktisk i en sådan grad, at hans tidligere underviser, Esben Stehr, indstillede ham til Dansk El-forbunds Innovationspris, som han i sidste uge modtog på Fredericia Maskinmesterskole.

 

Du kan med fordel overveje uddannelsen til automationsteknolog, hvis du har interesse for teknologi, og for hvordan du via programmering kan få elementer til at tale sammen på en ny, smart måde. Det er kernen i uddannelsen, ifølge Mikkel, som under sit studie særligt blev grebet af robotteknologi. I løbet af studiet var han bl.a. tre måneder i praktik på Teknologisk Institut (Odense), hvor han arbejdede med UR-robotter.

 

Det var i denne praktik, Mikkel fandt ud af, at det Teach-betjeningspanel, han brugte til at navigere robotarmen rundt, voldte udfordringer. Denne var nemlig tung at holde, og det krævede flere forsøg med tryk på små højre- og venstrepile på touchskærmen, som ikke var så tryksensitiv, som man kunne ønske. Derudover var det besværligt at stå med det store betjeningspanel og have øjnene på både skærmen og på robotarmens bevægelser.

 

En morgen vågnede han op og tænkte, “det må kunne gøres bedre”, og netop det blev Mikkels startskud til at programmere en PlayStation controller til at fungere med robotarmen.

”En PlayStation controller er noget, de fleste af os er vant til at bruge, og det gør det mere intuitivt at stå med denne i hånden”, fortæller Mikkel. Det gør, at man kun behøver at have øjnene på robotarmens bevægelser, fordi hånden med controlleren ved, hvad den laver.

 

Desuden betød Mikkels muliggørelse af brug af PlayStation controlleren, at robotarmen nu kunne lave mere glidende bevægelser. Alt i alt en rigtig god idé!

 

Automationsteknolog fremviser robotarmen med et Teach-betjeningspanel

Mikkel fremviser, hvordan han tidligere skulle stå med det store Teach-betjeningspanel, når han styrede robotarmen. Han fik idéen til at programmere en PlayStation controller til at tale sammen med UR-robotten i stedet.

 

Til prisoverrækkelsen var alle synligt imponerede over Mikkels gode idé og arbejde.

 

Har du også interesse for teknologi, og for hvordan man kan få forskellige teknologier til at tale sammen på en ny, smart måde?

 

Så er det måske uddannelsen til automationsteknolog, du skal kigge nærmere på.

 

Fakta: Automationsteknolog er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse udbudt af UCL, som du kan tage i Fredericia med studiested på Fredericia Maskinmesterskole.