Bøgeskov skolen på byggeplads med hjelme og sikkerhedsko

Byg og Hyg er kort fortalt et undervisningsdag, hvor kommunens 6.klasser bliver introduceret til håndværkerfaget - og selv skal afprøve håndværkerrollen. 

 

Onsdag den 2. september var Bøgeskovsskolens 6.klasse på besøg til Byg og Hyg. Dagen startede med oplæg fra to håndværkere om håndværkerfaget og det at arbejde som håndværkere. Elektrikeren Sten Jensen gav eleverne et lyn-oplæg i de mangeartede opgaver, som en elektriker har. Eleverne fik også et godt råd: I kan alle blive elektrikere - men hver renlig, hver ærlig og hver flittig :) 

 

Herefter gik turen ned på byggepladsen for at se håndværkere i arbejde. Alle elever var naturligvis iført hjelme, gule veste og sikkerhedssko. 

 

Efter frokost var det tid til et nyt oplæg fra optikeren Lars og Michael fra BT Gulve. Her blev eleverne introduceret til arbejdet som optikere og fik til opgave at fortælle om deres drømmejob. Oplægsholderne var meget enige i, at håndværkerjobbet var godt – også for kvinder!

 

Dagen sluttede af med tre arbejdsstationer, hvor eleverne skulle afprøve deres håndværker-skills. De blev bedt om at male et træskur, bore vægge på et træhus og designe deres eget hus igennem et designprogram.

 

Programmet for dagen 

 9:00 Velkommen til 6.kl og de første håndværkere

  • Sten Jensen – Elektriker
  • Kurt Dahl – Tidligere papirkompagniet, nu boli.nu

10:00 Vi går samlet ned til byggepladsen

11:00 Frokostpause

11:20 Håndværkere fortæller om sit fag

  • Lars Zoffmann – Tidligere optiker
  • Michael Kristensen – BT Gulve

12:00 Arbejds-stationer 

  • Maleropgave
  • Tømreropgave 
  • Design dit eget hus 

13.45 Fælles afslutning

 

 

Byg og Hyg forløbet

Byg&Hyg er et obligatorisk forløb, som alle kommunale 6. klasser skal igennem. Projektet er et samarbejde med Fredericia Håndværkerforening og bakkes op af Business Fredericia. Målet er, at de unge får øjnene op for, at der er mange uddannelsesmuligheder efter folkeskolen, og at flere af dem overvejer en fremtid som faglært. I Byg&Hyg skal eleverne prøve kræfter med forskellige fagdiscipliner som f.eks. tømrer, brolægger eller noget helt tredje. Det er håndværkerforeningen og håndværker firmaer, som har sponsoreret materiale og byggestationer til Byg og Hyg.